Zielone bułeczki z awokado

W mojej kuchni bardzo mało jest pieczywa. Chleb czy bułki kupuję rzadko, czasem zrobię chleb owsiany, który już znacie, czasem wypróbuję jakiś przepis, który mi wpadnie w oko, ale wszystko to sporadycznie.
Ostatnio jednak znalazłam ciekawy przepis na bułeczki z awokado, trochę zmodyfikowałam i proszę.
Składnik na 8 bułeczek:
- 2 dwa dojrzałe awokado,
- 250 ml jogurtu naturalnego, 
- ok. 300 g mąki (może być potrzebne trochę więcej, żeby ciasto się nie lepiło przy formowaniu bułek),
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- płaska łyżeczka soli,
- 2 łyżki mleka,
- sezam, czarnuszka (opcjonalnie)
Awokado rozgniatamy widelcem na masę, dodajemy jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Wyrabiamy gładkie ciasto, z którego formujemy bułeczki.
Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, z wierzchu smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem lub/i czarnuszką.

Pieczemy w 180° przez  20-25 minut.
Czekamy aż ostygną i możemy przygotowywać tak piękne kanapki.






Smacznego!