Sałatka z tuńczykiem

Szybka sałatka z tuńczykiem doskonała na kolację, śniadanie, czy niespodziewanych gości.
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 2 średnie ogórki kiszone,
- 150 g tuńczyka w sosie własnym,
- 150 g zielonego groszku, drobnego,
- 1 czerwona cebula,
- 150 g startego sera mozzarella,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- duża łyżka majonezu,
- sól i pieprz do smaku.
Cebulę kroimy w kosteczkę. 
Ugotowane na twardo jajka, ogórki kiszone i mozzarellę (ta twardszą) ścieramy na tarce na grubych oczkach. 


Dodajemy tuńczyka i zielony groszek. 


Składniki doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. 


Odstawiamy na 2-3 godziny. Podajemy posypane szczypiorkiem.

Smacznego!