Tofucznica z pieczarkami

Dziś na śniadanie zamiast klasycznej jajecznicy proponuję tofucznicę.
Składniki dla 2 osób:
- duża cebula,
- 100 g boczku,
- 5-6 pieczarek,
- 150 g tofu,
- 2 łyżki wody,
- sól, pieprz, papryka ostra, papryka wędzona - do smaku.
Boczek, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, tofu można pokroić drobno lub pokruszyć na kawałeczki.

Podsmażamy na patelni boczek, 

a gdy się lekko wytopi dodajemy cebulę, a po chwili pieczarki. 

Po  3-4 minutach dodajemy tofu, chwilę razem smażymy, dodajemy wodę oraz paprykę ostrą i wędzoną, 

wszytko razem 5-7 minut dusimy pod przykryciem. Pod koniec duszenia doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi warzywami.



Smacznego :)