Tarta serowa z mango

Gotowi na pomysły kulinarne w Nowym Roku?
No to zapraszam. Dziś coś na słodko:
Składniki: 
Spód
- 250 g mąki,
- 175 g masła,
- 75 g cukru,
- 2 żółtka.
Masa serowo-owocowa
- 200 g serka ricotta,
- 250 g mascarpone,
- 200 g twarożek kanapkowy naturalny,
- 2 jajka,
- 50 g cukru,
- 1 budyń śmietankowy,
- ok. 230 g (pół puszki) pulpy mango,
- jedno dojrzałe mango.
Polewa
- pół puszki (ok. 220 g) pulpy mango,
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej.
Z mąki, zimnego, pokrojonego masła i cukru ugniatamy ciasto dodając w międzyczasie 2 żółtka.  Gładkie ciasto owijamy w folię spożywczą i chłodzimy ok. godzinę w lodówce.
Następnie ciasto cieniutko rozwałkowujemy i rozkładamy na formie do tarty 26 cm i nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Ricottę, mascarpone i twarożek ucieramy z jajkami i cukrem, dodajemy budyń, a na końcu pulpę mango. Utarta masę wylewamy na upieczony i przestudzony spód, a na wierzchu układamy pokrojone w kawałki mango.


Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175°C.
Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy polewę. Pulpę mango podgrzewamy, dodajemy skrobię kukurydzianą i cały czas mieszamy, żeby nie powstały grudki. 
Kiedy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy z kuchenki, wlewamy delikatnie na tartę i równomiernie rozprowadzamy.
Chłodzimy 2 godziny w lodówce i podajemy do kawy :)
Smacznego!