Sałatka z krewetkami w sosie mango

Od zawsze jestem zwolenniczką prostych sałatek 4-5 składników plus sos i jest sałatka. Tym razem fantazja mnie poniosła i powstało takie cudo :)

 Składniki:
- 200 g mrożonych krewetek,
- 1 dojrzałe mango,
- 1/2 papryczki chilli (chyba, że ktoś lubi bardziej pikantne),
- 50 g makaronu ryżowego,
- 1 łodyga selera naciowego,
- garść pestek granata,
- 150 g rukoli,
- 50 g podsmażonego lub grilowanego ser halloumi,
- 4 łyżki pulpy mango,
- 2 łyżki majonezu,
- łyżka octu balsamicznego,
- świeżo mielony pieprz,
- łyżka masła klarowanego,
- sól do smaku.
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
Połowę mango kroimy w drobną kostkę, a drugą połowę w nieco większą. 
Krewetki podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną papryczką chilli i drobno pokrojonym mango. 
Ser halloumi grilujemy lub podsmażamy i kroimy w kostkę. 
Łodygę selera naciowego kroimy na drobne plasterki.
Do miski przekładamy wystudzony makaron, rukolę, selera, połowę mango, granat, pokrojony ser halloumi i krewetki z mango.
W oddzielnej miseczce łączymy majonez, pulpę mango, ocet balsamiczny i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos dodajemy do sałatki i wszystko razem mieszamy.
Można podawać z tostami i winem.
Smacznego :)