Paprykowe krewetki

 Dziś przepis na szybki obiad z krewetkami w roli głównej.
Składniki:
- 200 g makronu ryżowego (5 mm),
- 200 g mrożonych krewetek,
- 3 duże słodkie papryki,
- 2 ząbki czosnku,-
- 1 papryczka chilli,
- łyżka masła klarowanego,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- dwie łyżki posiekanego szczypiorku,
- 2 łyżki soku z cytryny.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
Czosnek i papryczkę chilli drobno kroimy i wrzucamy na rozpuszczone masło. 
Gdy się lekko zarumienią dodajemy krewetki, a po 4-5 minutach pokrojoną w paski paprykę. 
Smażymy wszystko razem ok. 5-7 minut. Po tym czasie na patelnie dodajemy makaron i sos sojowy. Mieszamy.
Po rozłożeniu na talerze danie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego :)