Chlebek z płatków owsianych

Ostatnio mało jem pieczywa, ale kolega podesłał mi przepis na smaczny i szybki chlebek owsiany. Robi się go szybko, nie wysycha, nie trzeba trzymać go w żadnych woreczkach i można go modyfikować na dowolne sposoby.
Składniki:
- 300 g płatków owsianych górskich lub wariacji z innymi płatkami (ja ostatnio daję mieszankę 200 g owsianych i 100 g jaglanych),
- 400 ml jogurtu naturalnego,
- płaska łyżeczka soli,
- łyżeczka sody oczyszczonej,
- duża łyżka miodu lub syropu klonowego,
- dodatki: słonecznik, dynia, sezam, czarnuszka, rodzynki, żurawina, suszone śliwki, różne orzechy.
Płatki, sól, sodę i dodatki - w dowolnej ilości i konfiguracji - mieszamy ze sobą, 
dodajemy jogurt i miód/syrop i dokładnie mieszamy. 
Odstawiamy na 10-15 minut i po tym czasie przekładamy do foremki bardzo dokładnie ubijając.
Wierzch można posypać  np. sezamem, albo czarnuszką
Chlebek pieczemy 50 minut w temperaturze 170 stopni na termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia, a potem można już jeść z różnymi dodatkami: pastami, sosami czy dżemem. 
Smakuje świetnie i długo pozostaje świeży.