Szybka przekąska z brokułem z nagły głód

Czasami nie ma czasu na żmudne gotowanie, zwłaszcza gdy trochę doskwiera głód, ale nie na tyle wielki, żeby gotować obiad. Dziś danie wręcz błyskawiczne, najwięcej czasu zajmuje zagotowanie wody na brokuła. A wyśmienite jest nie tylko na mały głód, ale też jako sałatka na imprezę:


Składniki:
- jeden brokuł świeży,
- 125 g sera feta,
- 50 g płatków migdałowych,
- sól, pieprz, oliwa z oliwek.
Brokuła podzielonego na różyczki gotujemy w osolonej wodzie al dente, max 5 min.
w międzyczasie ser kroimy w kostkę,

a migdały podsmażamy na patelni.
Brokuła odcedzamy i rozkładamy na talerze,

dodajemy fetę, 

posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, a na wierzch dajemy prażone płatki migdałowe 

i skrapiamy oliwą z oliwek.
I gotowe !


Smacznego :)