Wytrawne muffinki paprykowe

Tego typu muffinki chętnie robię na śniadanie, ale sprawdzą się równie dobrze na przekąskę, kolację lub przystawkę. No i oczywiście na wszelkiego rodzaju imprezy. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.
Składniki na 6 muffinek:
- jajka,
- cebula,
- duża papryka,
- 4 plasterki szynki parmeńskiej,
- łyżeczka zielonej pietruszki,
- 60 ml mleka lub mleka roślinnego (np. kokosowego),
- 2 łyżki mąki,
- sól, pieprz, oregano, papryka słodka, papryka ostra.
Jajka miksujemy z mąką i przyprawami, 

dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, 
paprykę 

i szynkę oraz posiekaną pietruszkę. 
Wszystko mieszamy
i masę przekładamy do foremki do muffinek.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Szybko, smacznie i oryginalnie :)
A sposób podania zależy tylko od Was :)



 
Smakują świetnie i na ciepło i na zimno !

Smacznego :)