Sernik na zimno z malinami

 Dziś przepis na najbardziej klasyczny sernik na zimno z malinami.

Składniki:
- 500 g serka śmietankowego,
- 250 g serka mascarpone,
- 250 ml śmietany 30%,
- 2 białe czekolady,
- 100 g rodzynek,
- 3 łyżki  cukru pudru,
- 10 g żelatyny,
- 300 g świeżych malin,
- biszkopty - tyle, żeby pokryły dno tortownicy,
- 2 galaretki malinowe.
Jedną białą czekoladę rozruszamy, drugą siekamy.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Żelatynę moczymy przez 7 minut, a następnie rozpuszczamy w małej ilości wody.
Ser śmietankowy łączymy z mascarpone, 
dolewamy rozpuszczoną czekoladę, 

następnie rozpuszczoną żelatynę. Do dobrze rozmieszanej masy serowej dodajemy ubitą śmietanę,

rodzynki i posiekaną czekoladę.
Wszystko razem mieszamy.
Dno blaszki wykładamy biszkoptami.
Na biszkopty nakładamy połowę masy serowej, na której układamy połowę malin.
Maliny zakrywamy pozostałą masą.
Resztę malin układamy na wierzchu sernika i wkładamy na ok godzinę do lodówki. Po tym czasie sernik zalewamy galaretką malinowa i znów chowamy do lodówki na 2-3 godziny, chociaż najlepiej na całą noc.
A następnego rana do kawy smakuje niesamowicie :)




Smacznego !