Czekoladowy fondant

Dziś coś pysznego, słodkiego i bardzo czekoladowego !


Składniki:
- 4 jajka,
- 100 g masła,
- 100 g cukru,
- 100 g  gorzkiej czekolady,
- łyżka kakao,
- 2 łyżki mąki,
- owoce, cukier puder, lody śmietankowe - do dekoracji, co kto lubi :)
Czekoladę z masłem rozpuszczamy na parze.
Jajka z cukrem ucieramy mikserem na gęstą masę, 

dodajemy kakao i mąkę i miksujemy do połączenia składników. 

Dolewamy rozpuszczoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia składników.



Pieczemy przez 7 minut w temperaturze 220°C w foremkach jak do muffinek.

Podajemy z owocami sezonowymi, lodami lub posypane cukrem pudrem.


W środku sufleciku powinna znajdować się półpłynna czekolada. 


Smacznego :)