Pikantna pasta z awokado

Kupiłam któregoś razu pikantną pastę z awokado i bardzo mi przypadła do gustu. Postanowiłam więc sama przygotować coś takiego i jak raz spróbowałam, tak więcej nie wróciłam do kupnej ! 
Pasta idealnie nadaje się do kanapek,ale też jako pikany krem do np. słonych babeczek - świetna przekąska dla gości :) 


Pasta jest dość prosta i szybka w przygotowaniu, ale najlepiej smakuje, po kilku godzinach w lodówce.
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado,
- 4 jajka,
- 1 czerwona pikantna papryczka,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka majonezu.
Awokado obieramy i kroimy na kawałki
jajka gotujemy na twardo i też kroimy
papryczkę siekamy na drobniutkie kawałki
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sól i pieprz do smaku, łyżkę majonezu 


i rozdrabniamy widelcem, a następnie blendujemy na gładką masę. 

Wstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki
A potem jemy jak nam najlepiej smakuje (można prosto z miseczki :P)