Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - nieco bardziej skomplikowane i czasochłonne, ale warto poświęcić chwilę na takie pyszności.
Składniki dla dwóch osób:
- 2 jajka,
- dwa awokado,
- 6 cieniutkich plasterków boczku,
- sól, pieprz do smaku
W miseczce rozścielamy folię spożywczą i wbijamy jajko.Delikatnie solimy i pieprzymy, zamykamy folię i tak przygotowane paczuszki wkładamy do garnka z wrząca wodą i gotujemy ok. 4 minuty. Potem wyjmujemy z wrzątku i wyciągamy z folii.
Awokado pozbawiamy pestki, obieramy i powiększamy wgłębienie po pestce tak, aby zmieściło się ugotowane wcześniej jajko.
Awokado "zamykamy" drugą połową i owijamy w plasterki boczku.
Tak przygotowane smażymy na patelni, aż się boczek zarumieni.Podajemy na sałacie, w towarzystwie różnych dodatków.
Smacznego :)