Jesień za oknami, szaruga, deszcz. Nic tylko zakopać się w kocu z kubkiem gorącej herbaty i nie wychodzić do wiosny. No ale czasem trzeba coś przekąsić. Najlepiej, żeby nie wymagało wysiłku. I takie właśnie są róże :) Choć w tytule jesienne, to niekoniecznie musi tak być. Smakują wybornie o każdej porze roku.
Róże (6 sztuk) wersja pierwsza:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- wędlina w plasterkach (dowolna, szynka, szynka konserwowa, parmeńska),
- ser żółty w plasterkach.
Róże (6 sztuk) wersja druga:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 200 g łososia wędzonego,
- pół cukinii,
- opakowanie 150 g serka kanapkowego, naturalnego.
Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy sześć wąskich, długich pasków.
Róże - wersja pierwsza:
Na każdym układamy wąskie lub przekrojone plasterki wędliny i żółtego sera.
Róże - wersja pierwsza:
Paski smarujemy serkiem,
nakładamy łososia
i cienko pokrojone w plasterki cukinie.
Całość zwijamy
i układamy w formie.
Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
I smacznego :)
Róże (6 sztuk) wersja pierwsza:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- wędlina w plasterkach (dowolna, szynka, szynka konserwowa, parmeńska),
- ser żółty w plasterkach.
Róże (6 sztuk) wersja druga:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 200 g łososia wędzonego,
- pół cukinii,
- opakowanie 150 g serka kanapkowego, naturalnego.
Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy sześć wąskich, długich pasków.
Róże - wersja pierwsza:
Na każdym układamy wąskie lub przekrojone plasterki wędliny i żółtego sera.
Róże - wersja pierwsza:
Paski smarujemy serkiem,
nakładamy łososia
i cienko pokrojone w plasterki cukinie.
Całość zwijamy
i układamy w formie.
Pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
I smacznego :)