Dziś prosta, ale pożywna zupa z cukinii z łososiem.
Składniki:
- 4 niebyt duże cukinie
- 2 kostki rosołowe, albo przygotowany wcześniej wywar
- 3 serki topione typu Tylżycki
- ok. 50 g łososia
- migdały w słupkach
- szczypiorek
-sól, pieprz
Cukinię myjemy dokładnie i razem ze skórką kroimy w półplastry
Pokrojoną cukinię zalewamy wodą, ok. 1/2 litra lub przygotowanym wcześniej wywarem i gotujemy do czasu, aż będzie miękka
Jeśli nie mamy wywaru to podczas gotowania dodajemy kostki rosołowe. Gdy cukinia jest miękka dodajemy serki topione...
i jeszcze troszkę gotujemy, aż zacznie się roztapiać.
Po kilku minutach miksujemy całość blenderem.
Zupę dekorujemy plastrami łososia, posypujemy słupkami migdałów i dekorujemy szczypiorkiem.
Czas przygotowania całości 30-40 minut, a później juz tylko SMACZNEGO :)
Składniki:
- 4 niebyt duże cukinie
- 2 kostki rosołowe, albo przygotowany wcześniej wywar
- 3 serki topione typu Tylżycki
- ok. 50 g łososia
- migdały w słupkach
- szczypiorek
-sól, pieprz
Cukinię myjemy dokładnie i razem ze skórką kroimy w półplastry
Pokrojoną cukinię zalewamy wodą, ok. 1/2 litra lub przygotowanym wcześniej wywarem i gotujemy do czasu, aż będzie miękka
Jeśli nie mamy wywaru to podczas gotowania dodajemy kostki rosołowe. Gdy cukinia jest miękka dodajemy serki topione...
i jeszcze troszkę gotujemy, aż zacznie się roztapiać.
Po kilku minutach miksujemy całość blenderem.
Zupę dekorujemy plastrami łososia, posypujemy słupkami migdałów i dekorujemy szczypiorkiem.
Czas przygotowania całości 30-40 minut, a później juz tylko SMACZNEGO :)