Sałatka z arbuzem

Sałatka z arbuzem jest bardzo interesującą kompozycją smakową. Przepis nie wiem skąd mam, ale wytrzasnęłam go dobre 10 lat temu i już wtedy zasmakowałam w takim połączeniu składników. Produkty są raczej letnie, więc sałatka jak najbardziej na obecną porę roku, ale przez to została trochę przeze mnie zapomniana. Po kilku latach "odkurzyłam" przepis i w tym roku robiłam ją chyba ze 3 razy.
Sałatka jest pyszna, zarówno jako danie samodzielne na gorące dni, jak i jako dodatek do mięs np. z grilla:
- kawałek dojrzałego arbuza;
- kiść jasnych winogron;
- 4 plastry ostrego zółtego sera;
- puszka kukurydzy;
- 1 jabłko;
- sól, zioła do sałatek (ja dodaję Kamisa)
- jogurt naturalny;
- majonez.

Miąż arbuza pokroić w kostrkę albo specjalną łyżeczką zrobić kulki (ja zawsze usuwam wszystkie pestki, ale jadłam już z pestkami  myśli ), winogrona przekroić na połówki lub ćwiartki, wyjąć pestki. 

Jabłko pokroić drobno, Kukurydzę odcedzić, ser pokroić w kostkę. 

Wszystkie składniki połączyć, dodać sól i zioła. Wymieszać z jogurtem i majonezem. 
Schłodzić w lodówce.
 SMACZNEGO :)