Pasta!

Makaron z kozim serem i rukolą

Porcja dla 2 osób:

- kawałek boczku
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- serek kozi do smarowania, ( *ale można też w kawałku tylko wtedy trzeba go pokruszyć na koniec)
- trochę rukoli
- makaron (najlepiej jajeczny, wstążki)
- sól, pieprz, bazylia




Boczek kroimy na kawałeczki i smażymy na nim pokrojona drobno cebulę. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojona w kostkę paprykę, przyprawiamy solą
i pieprzem. W "tak zwanym międzyczasie" gotujemy w osolonej wodzie z oliwą makaron, tak by wyszedł al dente. Do ugotowanego, odcedzonego makaronu dodajemy boczek z cebulą i papryką, ser kozi do smarowania (lub *), rukolę, troszkę oliwy z oliwek, bazylię i mieszamy.

 



                                                                                                 Smacznego!