Na dobry początek przepis na smaczny i bardzo szybki obiad:
Gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Porcja na 2 osoby:
40-45 dag mięsa wieprzowego
2 cebule
przyprawa do gulaszu (ja używam mieszanki "Fix do gulaszu" Knorra i "Przypraw do gulaszu" Kamisa)
łyżka oleju
zasmażka błyskawiczna ciemna firmy Knorr
Wieprzowinę pokroić na kawałki (w zależności od upodobania, im mniejsze będą szybciej miękkie ;))
obsypać przyprawą do gulaszu i odstawić na 10-15 minut. W tym czasie cebulę pokroić w półkrążki, lub sporą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć z każdej strony.
Gdy mięso będzie lekko wysmażone dodajemy cebulę,
przykrywamy i dusimy na średnim ogniu, aż cebula zacznie robić się miękka. wszystko podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie dodajemy 1-1,5 łyżki zasmażki i dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Najlepiej smakuje z kaszą (w zależności od upodobania) i ogórkiem kiszonym
Smacznego !
Gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Porcja na 2 osoby:
40-45 dag mięsa wieprzowego
2 cebule
przyprawa do gulaszu (ja używam mieszanki "Fix do gulaszu" Knorra i "Przypraw do gulaszu" Kamisa)
łyżka oleju
zasmażka błyskawiczna ciemna firmy Knorr
Wieprzowinę pokroić na kawałki (w zależności od upodobania, im mniejsze będą szybciej miękkie ;))
obsypać przyprawą do gulaszu i odstawić na 10-15 minut. W tym czasie cebulę pokroić w półkrążki, lub sporą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć z każdej strony.
Gdy mięso będzie lekko wysmażone dodajemy cebulę,
przykrywamy i dusimy na średnim ogniu, aż cebula zacznie robić się miękka. wszystko podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu ok. 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Następnie dodajemy 1-1,5 łyżki zasmażki i dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Najlepiej smakuje z kaszą (w zależności od upodobania) i ogórkiem kiszonym
Smacznego !